De 5 voordelen van een online kassasysteem

Jouw winkel kassasysteem koppelen met webshop? Geniet van vele voordelen!

Webdevelopment | Bright Online

Een online kassasysteem is geschikt voor winkels die ook een webshop hebben. Dit scheelt je tijd, moeite en voorkomt problemen. Hoe dit precies zit en welke andere voordelen je hebt van een winkel en webshop koppeling lees je in dit blog.

Online kassasysteem vs. traditioneel kassasysteem

Elk jaar worden er trends voorspeld van het komende jaar. Maar de ongekende impact van de pandemie zag niemand aankomen. Velen kwamen voor uitdagingen te staan. Echter zorgde dit ook voor vele kansen. Zo kwam de ontwikkeling binnen de retail in een stroomversnelling terecht. Een lange tijd moesten fysieke winkels haar deuren sluiten, waardoor consumenten de online winkels opzochten.

Soms noodgedwongen moesten ondernemers de omnichannel strategie actief inzetten door een webshop te beginnen. En wat blijkt? De retailer plukt daar nu de vruchten van, omdat online en offline elkaar perfect ondersteunen. Echter zijn er nog steeds veel retailers die vasthouden aan hun traditionele kassasysteem. Om echt goed gebruik te maken van het beste van beide werelden – online en fysiek – is het aan te raden om over te stappen naar een online kassasysteem.

Een online kassasysteem, wat zijn hier de voordelen van?

Er wordt vaak gedacht dat een webshop veel tijd kost. Maar met een kassasysteem voor winkel én webshop is dit grotendeels opgelost. Jouw kassa en webshop koppelen bespaart je namelijk tijd en geld. Denk aan online kassasystemen zoals SRS StoreInfo of een EasyPOS koppeling met WooCommerce. Via API koppelingen is jouw kassa en webshop goed te koppelen.

1. Veilige data opslag en back-up in de Cloud

Een online kassasysteem werkt in de Cloud. Op deze manier wordt er altijd een back-up van jouw gegevens gemaakt, wat de software erg betrouwbaar maakt. Je hoeft je dus geen zorgen de maken of jouw data veilig is. Daarnaast blijven gegevens uit het verleden (veelal tot een bepaalde tijd) opgeslagen in de Cloud. Bij problemen is het daarom mogelijk om die gegevens terug te halen. Wanneer je jouw winkel kassasysteem koppelt met webshop hoef je niet bang te zijn dat je al jouw data kwijt bent wanneer jouw fysieke kasssasysteem crasht of een storing geeft.

2. Offline en online gegevens samenvoegen

Een online kassasysteem is veelal een koppeling tussen bijvoorbeeld SRS StoreInfo en WooCommerce, Shopify, CCV Shop of andere webshop, of een Easypos koppeling met WooCommerce. De gegevens die jij in jouw fysieke kassasysteem invoert worden samengevoegd met jouw webshop systeem. Zo heb je met een kassasysteem alle gegevens in één overzicht. Geen dubbel werk dus! De gegevens worden automatisch op elkaar afgestemd en bijgewerkt.

"Het beste van beide werelden: fysiek en online!"

3. Voorraadbeheer van A tot Z

Een goed voorraadbeheer is één van de meest fundamentele aspecten van winkels met een webshop. Een online kassasysteem zorgt ervoor dat jouw voorraad altijd up-to-date is. Verkoop je een item uit in jouw fysieke winkel? Dan wordt de voorraad van jouw webshop automatisch aangepast. Andersom werkt dit natuurlijk ook. Zo voorkom je “nee”-verkopen. Het is ook mogelijk om de voorraden van verschillende winkellocaties met elkaar te koppelen. Je weet precies wat er op voorraad is met een online kassasysteem.

4. Een online kassasysteem zorgt voor meer data en inzichten

Ingebouwde omzet- en voorraadrapporten, bestseller data… met een online kassasysteem krijg je een beter beeld van verkooptrends en eventuele pijnpunten. Door de koppeling tussen winkel en webshop krijg je alles goed inzichtelijk. Welke producten doen het goed online? Welke producten zijn telkens snel uitverkocht? Een gecentraliseerd online systeem stelt je in staat om jouw verkopen en omzetten te analyseren. Hierdoor is het mogelijk om je zaak te optimaliseren en je omzet te verhogen.

5. Mogelijkheid om gebruik te maken van klantenprofielen om loyaliteit te stimuleren

Met een online kassasysteem die gekoppeld is met jouw winkel en webshop is het eenvoudiger om een loyaliteitsprogramma op te zetten. Klanten kunnen punten sparen en vervolgens een beloning ontvangen. Veelal ervaren ondernemers dat de gemiddelde besteding per klant gaat stijgen. En dit terwijl jij er weinig tijd en moeite voor hoeft te doen!

Zie jij een online kassasysteem met koppeling tussen winkel en webshop wel zitten?

Heb jij een winkel met een traditioneel kassasysteem en een webshop met een ander kassasysteem? Met een online kassasysteem is het eenvoudig om een winkel en webshop koppeling te realiseren. Bij Bright Online is het onder andere mogelijk om een EasyPos koppeling met WooCommerce te verkrijgen. Maar ook een koppeling tussen SRS StoreInfo kassasystemen met WooCommerce, CCV Shop en Shopify. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen jou graag!